Cogenerare si trigenerare

ELSYS POWER si-a extins gama de produse cu cogenerari si trigenerari de inalta eficienta cu functionare pe:

  • gaz metan

  • bio-gaz

  • biodiesel

  • diesel sintetic

  • ulei vegetal inclusiv ulei uzat

  • grasimi animale sau vegetale

  • turbine de cogenerare

Proiectele la cheie pe care le putem oferi pot furniza energie electrica, termica, precum si frig in cazul in care aplicatia o cere.

Cogenerarile noastre sunt de inalta eficienta, au costuri reduse de mentenanta si pot utiliza o gama variata de combustibili atat fosili cat si biocombustibili sau amestec de doua tipuri de combustibili, inclusiv gaz + lichid.

Sunt cogenerari de inalta eficienta, care se incadreaza foarte bine pe proiecte cu finantare europeana.

Datorita randamentului ridicat si a costurilor foarte mici de mentenanta, costurile energiei electrice si termice sunt mult mai mici decat cele oferite in retea, amortizarea produsului facandu-se in 3 pana la 7 ani, in cazul in care investitia se face din resurse proprii sau chiar sub un an, daca investitia se face partial cu fonduri nerambursabile.

Cogenerare gaz metan si turbine de cogenerare:

Gama de cogenerari pe gaz include motoarele de ultima generatie de la cei mai importanti producatori din domeniu: Cummins, Man, MTU, Perkins, Waukesha si cu puteri de la 35 kWe pana la 3234 kWe pe un singur motor cu factor de putere 0.95 si posibilitatea de cuplare in paralel a mai multor cogenerari care sa lucreze ca una singura.

Pentru solicitari de puteri mai mari va putem oferi si turbine de cogenerare cu capacitati intre 2,5MWe si 5,3MWe folosind turbine Rolls Royce din seria 501.

Cogenerare bio-gaz:

Gama de cogenerari pe bio-gaz include motoarele de ultima generatie de la cei mai importanti producatori din domeniu: Cummins, Man, Perkins, Guascor si cu puteri de la 32 kWe pana la 2000 kWe pe un singur motor si posibilitatea de cuplare in paralel a mai multor cogenerari care sa lucreze ca una singura.

Puterile pot varia in functie de calitatea gazului utilizat, lucru pe care il putem calcula din fisa de analiza a gazului.

Cogenerare biodiesel, diesel sintetic, ulei vegetal inclusiv ulei uzat, grasimi animale sau vegetale:

Aceasta gama de cogenerari se adreseaza consumatorilor medii si mari, pornind de la puteri de 500 kWe cu motoare care functioneaza la 750 rpm, 1000 rpm si 1500 rpm. Aceste motoare au fost special concepute pentru a functiona cu aceste tipuri de combustibili biodegradabili si asigura o durata de viata de peste 20 ani.

Avantajele acestui tip de cogenerare constau in faptul ca, desi se obtin aceleasi rezultate ca la o cogenerare pe gaz nu mai exista dependenta de un furnizor al gazului si implicit riscurile potentialelor scumpiri, deorece va produceti singuri combustibilul de care aveti nevoie.